zondag 11 juli 2010

Juli 2010Ravez is in vorm, de warmte vindt hij heerlijk. Hij geniet volop. Lekker kliederen met water. Planten water geven (en natuurlijk veel meer) met de tuinslang is favoriet. Alles wordt "schoongemaakt", er wordt wat afgepoetst in huize Matthijssen.Ravez is sinds een paar weken zindelijk. Hij vindt het fantastisch. Gaat het liefste zonder wc-bril verkleiner op de wc, net als papa. We mogen ook niet kijken, iedereen moet weg, Ravez heeft behoefte aan zijn privacy!

Op mijn verjaardag hebben we een bezoek gebracht aan de efteling. Ravez was in het begin heel erg bang. We kwamen al snel Pardoes tegen, kijk Ravez daar heb je Pardoes; "mama neeeee"!! En Ravez sprong in mijn armen. Alles was spannend, er was maar weinig leuk...
Tja en dan ga je het sprookjesbos ineens met hele andere ogen bekijken. Het is ook eigenlijk best eng, als je het verschil tussen werkelijkheid en sprookjes nog niet kunt maken. Heksen, levensgrote geiten, trollen, een rokende draak die over je heen buigt.De meest simpele attracties zijn het leukst, de muziekpaddestoelen, ezeltje strekje, moeder de gans, kleine boodschap. Ook het land van Laaf is leuk, net als het carnavalfestival.
's-Middags kreeg Ravez in de gaten, dat het toch eigenlijk best grappig is, die efteling. Hij werd steeds vrijer, ging huppelend door het park, was niet weg te slaan bij de paddenstoelen waar je doorheen kunt lopen. In slaap gevallen in de buggy, wakker worden met een ijscoman voor je neus, dat is lekker wakker worden :)

Maar mede door de efteling hebben we weer een hoop onrustige avonden achter de rug, Ravez moest toch wel wat verwerken. Voorlopig gaan wij niet meer richting Kaatsheuvel.

Het is leuk dat Ravez zijn woordenschat met de dag groter wordt. Ravez waar ben je: "hier zo"! Ook het woord grappig, begrijpt hij en wordt regelmatig gebruikt...

Ravez is dol op watermeloen, we kunnen hem geen groter plezier doen, dan hem een stuk watermeloen te geven!

1 opmerking:

  1. Grappig, ook op de verjaardag van mama ben ik naar de efteling geweest, ik vond het ook doodeng hoor Ravez, allemaal rare figuren zijn daar, het carnaval vond ik ook leuk, en het volk van laaf, en de carrousel, we moeten maar gauw iets afspreken.

    Veel liefs,

    Pien

    BeantwoordenVerwijderen