vrijdag 18 juni 2010

23 juni, een jaar geleden23 Juni 2009 werden wij door Wereldkinderen gebeld, dat wij gematched waren aan een zoon van 2 jaar en 2 maanden...

Alweer een jaar geleden, wat is er in dit jaar veel veranderd in ons leven. Wat zijn we blij dat wij de ouders mogen zijn van Ravez. Het is een fantastisch kind! Ravez is een vrolijk, blij, enthousiast mannetje. Hij is heel leergierig, dol op knuffelen, gaat zingend, fietsend, springend en huppelend door het leven.
En het is heerlijk om papa en mama te zijn, we genieten volop, het is zo'n verrijking van ons leven!

Afgelopen week mochten Ravez en ik oppassen op baby Sjoerd. Ravez is dol op baby's en vooral op Sjoerd. Hij was helemaal hyper, liep te springen door het huis. Ravez was zo blij! Hij had het zo druk om goed voor Sjoerd te zorgen. Het muziekschaap werd erbij gehaald. Sjoerd werd veelvuldig geknuffeld en gezoend. Zo schattig :)


Een tijdje terug werden wij benaderd door de redacteur van het blad Chookdee. Dit is een tijdschrift van en over Thailand, wat in Nederland en België wordt uitgegeven. In elke uitgave wordt een weblog gevolgd wat met Thailand te maken heeft. Jullie begrijpen het al; ook wij zijn benaderd, natuurlijk doen we mee!

In het artikel werden er stukjes tekst van ons weblog geplaatst, vooral over de eerste tijd in Thailand. Het artikel werd afgesloten met een interview:


Met een foto uit "de oude doos!
Chookdee: Was het van aanvang de bedoeling om te gaan voor een Thais kindje of is dit toevallig?
Jan: “Ja, wij hebben bewust voor Thailand gekozen. Vrienden van ons hebben ook een kind uit Thailand geadopteerd. Dit was prima gegaan, een heel leuk kind. De Thaise bevolking spreekt ons aan. Wij denken dat Thaise mensen zich makkelijk kunnen aanpassen aan een nieuwe omgeving. En passen in de Nederlandse maatschappij.”
Chookdee: “Waren jullie al eens eerder in Thailand geweest?
Jan: “Nee, we hebben het wel overwogen, maar wij dachten dat we, met onze zoon in de toekomst, Thailand nog regelmatig gaan bezoeken. De enige binding die wij met Thailand hadden, is de Thaise keuken, wij koken zeker twee keer in de week Thais. Nu Ravez bij ons woont is dat minimaal vier keer.”
Chookdee: Hoe is de eigenlijke ontmoeting met Ravez verlopen?
Marlies: “Op maandag 19 oktober hebben wij Ravez voor het eerst ontmoet. We werden zeer gastvrij ontvangen in het kindertehuis. Ze brachten ons naar een apart huisje, waar ze Ravez naar toe brachten. In alle rust konden we daar met elkaar kennis maken. Ravez was in het begin behoorlijk overstuur. Achteraf was hij ook erg bang van mannen. Dat wisten wij op dat moment nog niet. Zijn verzorgsters gaven hem als eerste aan Jan, na een tijdje kwam Ravez bij mij op schoot en werd hij steeds rustiger. We hebben met hem boekjes gelezen en gespeeld. Vooraf hadden wij een fotoalbum gemaakt, met foto’s van ons, het huis, speelgoed, knuffels. Ook hadden wij een knuffel opgestuurd. Toen zijn verzorgsters de knuffel en het fotoalbum brachten werd Ravez een stuk rustiger. Na een dikke tweeënhalf uur kwamen ze Ravez weer ophalen, een emotioneel moment. De volgende dag mochten we Ravez meenemen. We werden weer ondergebracht in hetzelfde huisje. Ravez was weer verdrietig toen hij ons zag, maar dit keer duurde het maar 10 minuten. Daarna werd er volop gespeeld. Zijn verzorgsters kwamen allemaal afscheid van hem nemen en kennis maken met zijn “nieuwe ouders”. Ze waren allemaal superlief, hadden een prachtig fotoalbum van hem gemaakt. Ook kregen we een cd met allemaal foto’s mee. Terwijl ik met Ravez bleef spelen, kreeg Jan een rondleiding door het kindertehuis. Hij mocht overal foto’s nemen en filmen. Al onze vragen werden beantwoord. Er heerste een prima sfeer, harmonieus. We werden ook prima verzorgd, koffie, cake, water, fruit, snacks. Iedereen was superlief.
Ravez ging, tot onze grote verbazing, heel rustig mee. Heeft geen traan meer gelaten. Liet het over zich heen komen.”
Chookdee: Hoe waren de Thai waarmee jullie in contact zijn gekomen?
Jan: “De Thaise mensen met wie wij in contact zijn gekomen waren super vriendelijk! Zeer behulpzaam, aardig, geduldig, betrouwbaar, hebben ons geen moment onveilig gevoeld.”
Chookdee: Wat zijn jullie indrukken van Thailand?
Marlies: “Dit vinden wij een moeilijke vraag. We zijn twee weken in Thailand geweest, we hebben 1 dag in Bangkok als “toerist” rondgelopen. Maar we wisten dat we de volgende dag onze zoon voor het eerst zouden ontmoeten. Dus we liepen een beetje doelloos rond. Bangkok is een zeer drukke stad. Enorm groot, indrukwekkend! Ook waren we een week in Hua Hin. Hebben gelogeerd in het Marriot. Een fantastisch hotel. Waar we vooral van genoten hebben in Thailand was van het eten! Wat een geweldige keuken is het toch. Ook het fruit, dat kunnen we in Nederland echt niet krijgen. In Thailand was Ravez dol op ananas en banaan, van die grappige kleine bananen! Maar in Nederland lust hij deze niet! We vonden het vooral genieten, zoals het fruit werd schoongemaakt op het strand.
Chookdee: Tot slot, zullen jullie de binding tussen Ravez en Thailand staande houden?
Marlies: “Natuurlijk willen we de binding met zijn moederland staande houden. Dat vinden wij heel belangrijk. Zodra wij het gevoel hebben dat Ravez er aan toe is willen wij met hem naar Thailand gaan.
Chookdee: We wensen jullie heel veel familiegeluk en vele plezante reizen naar Thailand toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten